שווארמה צמחונית
שווארמה צמחונית (אפילו טבעונית) שגם קרניבורים לא ירגישו בהבדל.
רובנו אוהבים לתת ביס במנה משובחת של שווארמה בפיתה, עם סלט ירקות קצוץ טרי והטחינה מטפטפת לנו על הבגדים, נכון ?!
אז הנה שווארמה צמחונית, קלה להכנה, עשירה בחלבון וטעיממממממההההההה.
מה צריך?
חבילה אחת של טופו טבעי קשה חתוך לרצועות דקות
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
3 סלסילות של פטריות, ללא רגל, חתוכות לרצועות. אני השתמשתי בפורטובלו בייבי לבן. פורטובלו בייבי חום ושי-מגי.
תבלין שווארמה – 2 כפיות עם בטן (אפשר אפילו עוד, עניין של טעם)
קארי-כפית אחת
2 כפיות שטוחות מלח הימלאיה
לימון אחד בינוני סחוט
פלפל שחור לפי הטעם
שמן זית
אופן ההכנה
במחבת עמוקה ורחבת ידיים נשים שמן זית ונקפיץ את הבצל
אחרי כמה דקות נוסיף את הטופו החתוך
נערבב טוב יחד ונכניס את הפטריות.
נערבב הכול היטב כמעט 10 דקות. שימו לב שהאש לא גבוהה מידי והתבשיל לא נשרף.
אם יש צורך הוסיפו עוד מעט שמן זית.
לקראת סיום נוסיף מיץ לימון סחוט.
מידת העשייה תלויה רק בכם. אם אוהבים עשוי היטב תקפיצו עוד כמה דקות על האש.
אפשר לשמור בכלי אטום במקרר לפחות 5 ימים אבל צר לי לבשר לכם שזה ייגמר עוד באותו היום 🙂
בתיאבון!