תבשיל בורגול עם ירקות
מה היתרון של בורגול כחלק מהתפריט שלנו?
הבורגול מיוצר מגרגירים של חיטה מלאה שעברו תהליכי בישול, ייבוש וגריסה. מידת הגריסה קובעת את עובי הגרגירים-גס, בינוני ודקיק (גרישה).
משתמשים בבורגול להכנת קובה, מג'דרה, סלט טאבולה ומאכלים נוספים. הוא לא רק טעים, אלא גם טומן בחובו מגוון רחב של יתרונות בריאותיים חשובים.
בורגול הוא דגן, פחמימה מורכבת, שמתפרק לאט ומשאיר אותנו שבעים לאורך זמן.
הוא עשיר בסיבים תזונתיים, דל שומן ומכיל חלבון וויטמינים נפלאים עבורנו.
קיימים שני סוגי בורגול, "רגיל" וחום. החום מיוצר מחיטה אדומה וטעמו אגוזי יותר אך לשניהם ערכים תזונתיים דומים.
הבורגול קל מאוד להכנה. הגרסאות שונות אבל הרעיון דומה- על כל כוס בורגול תוסיפו כוס מים חמים. תנו לבורגול לנוח ואחרי רבע שעה הוא מוכן (בורגול עבה כדאי לבשל מעט)
בימי קיץ חמים הוא ישתלב מצוין כחלק מסלט עם תוספות שונות.
לארוחת שישי החלטתי להכין תבשיל בורגול חם, הכול בסיר אחד.
מצרכים:
כוס וחצי בורגול
2.5 כוסות מים
בצל חתוך לקוביות
6 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות
חבילת סלרי, לשטוף היטב ולקצוץ קטן את העלים והגבעולים
לימון
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, אבקת שום.
אופן ההכנה:
בסיר רחב ובו מעט שמן זית מקפיצים בצל אחד גדול חתוך לקוביות, אחרי 3 דקות מוסיפים 6 פטריות פורטובלו גדולות חתוכות לקוביות, אחרי 4 דקות מוסיפים את הסלרי
מתבלים במלח, בפלפל, בחצי כפית כמון ובאבקת שום לפי הטעם.
מוסיפים לסיר את הבורגול ו-2.5 כוסות מים (במתכון זה אין צורך להשרות קודם את הבורגול).
אפשר בשלב זה להוסיף לימון סחוט אחד. אם אוהבים טעם בכיוון של תבשיל חמוסטה אז כדאי להוסיף מיץ מ-2 לימונים סחוטים.
מערבבים היטב ולאחר 3-2 דקות מכבים את האש ומשאירים את התבשיל מכוסה.
אחרי 20 דקות מפרידים עם מזלג את התבשיל והוא מוכן!!
אפשרויות שדרוג טעם והוספת חלבון: קוביות של עגבניות שיוקפצו ביחד עם הסלרי, גרגרי חומוס שלמים (משימורים או מקפואים), פולי סויה קפואים, קוביות טופו אחרי השריה במרינדה לבחירה, מוקפצות בתוך התבשיל.
בתיאבון!