תבשיל מנגולד עם תרד, פטריות וגרגרי חומוס שלמים.
תבשיל מנגולד עם תרד, פטריות וגרגרי חומוס שלמים.
מהיר הכנה ונפלא
מצרכים:
חבילה של עלי מנגולד
חבילה (400 גרם) של תרד שטוף
2 בצלים בינוניים
4-2 פטריות פורטובלו גדולות (אני בעד הרבה)
גרגרי חומוס קפואים או משומרים-400 גרם ללא נוזלים. גם כמות גדולה יותר של חומוס זה מצוין (יותר חלבון)
שש שיני שום
מלח
פלפל
פפריקה
סומק
הוראות הכנה:
להקפיץ רצועות בצל במעט שמן זית
כשהבצל מזהיב קלות להוסיף את הפטריות. (את הפטריות מקלפים ואז חותכים לרצועות או לקוביות)
להמשיך להקפיץ עוד 4 דקות
להוסיף את החלק הלבן של המנגולד-קצוץ.
להקפיץ זמן קצר ואז להוסיף את שארית המנגולד קצוץ.
לערבב ולהוסיף את התרד.
לערבב שוב ולהוסיף את גרגירי החומוס.
אם החומוס משימורים אז להשתמש בתכולת קופסה שלמה מסוננת מנוזלים ( לשמור אותם בצד)
אם זה סנפרוסט אז להפשיר 400 גרם בקערה עם מים חמים ולהוסיף לסיר לאחר סינון הנוזלים.
להקפיץ הכול
לתבל
מלח חצי כפית שטוחה
פלפל חצי כפית שטוחה
שום כתוש
פפריקה מתוקה וחריפה, רבע כפית מכל סוג
ולסיום חצי כפית שטוחה של סומק
הוספתי 4 כפות מהנוזל של שימורי החומוס, אפשר להחליף במעט מים
מכסים ומבשלים 3-2 דקות עד שמוכן.
מומלץ להגיש על מצע של אורז אדום או לבן ויש לכם ארוחה שלמה
בתיאבון!