לביבות כרשה ללא גלוטן
מצרכים:
2 כרשה, נסו למצוא כרשה כמה שיותר "כבדה". הכרשה נפוצה ונהדרת בעיקר בחורף ובאביב
1 בצל בינוני
1 תפוח אדמה בינוני
2 זוקיני בינוניים
זר פטרוזיליה או כוסברה או חצי חצי, שטוף.
6 שיני שום קלופות
4-3 כפות קמח עדשים כתומות. (אפשר גם קמח חומוס)
ביצה אחת
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה, פפריקה אדומה חריפה, צ'ילי יבש חריף
הוראות הכנה:
מבשלים בסיר את הכרשה ותפוח האדמה לפי ההסבר הבא
פורסים לעיגולים את החלק הלבן העגול, את העלים הירוקים שומרים בשקית במקפיא או במקרר למרק או לתבשיל אחר .
מוסיפים לסיר את תפוח האדמה, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות.
מכסים במים פלוס עוד 2 סנטימטר ומבשלים עד שכמעט כל המים יתאדו, זה לוקח בערך 40-30 דקות.
מעבירים למסננת, מועכים היטב להוצאת שאריות מים.
במכשיר מג'ימיקס קוצצים:
בצל לבן קלוף חתוך לרבעים
6 שיני שום שלמות קלופות
זר פטרוזיליה או כוסברה
2 זוקיני קלופים ופרוסים.
ביצה אחת
מערבבים הכול היטב
מוסיפים את הכרשה ותפוח האדמה ומערבבים.
את הקמח יש להוסיף בהדרגה, הכמות תקבע לפי מרקם העיסה.
בתור התחלה מוסיפים 2 כפות קמח עדשים כתומות.
מעבירים את העיסה לקערה.
המרקם צריך להיות נוח לעבודה, לא נוזלי אך גם לא סמיך מדי.
על הכמויות הנ"ל הוספתי 3 כפות גדושות של קמח עדשים כתומות.
אפשר לטגן ואפשר לאפות בתנור.
אפייה
בזמן שאתם מפעילים את המג'ימיקס כבר תתחילו לחמם את התנור ל-180 מעלות.
תכינו מגש עם נייר אפייה משומן קלות בשמן זית.
תכינו לביבות לא דקות מדי ותניחו על המגש. אופים 25-20 דקות כל צד.
כשאתם מנסים להפוך את הלביבה שימו לב שהיא לא מתפרקת וניתנת להרמה כיחידה אחת.
טיגון
שימו לב לטגן רק בשמן עמוק כי כך הלביבות סופגות פחות שמן. הכינו לביבות שמנמנות ולא דקות. טגנו על אש בינונית כדי שלא ישרפו מבחוץ ויישארו לא עשויות מבפנים.
**הלביבות טעימות חמות ואף טעימות יותר לאחר שהן מתקררות או לאחר ששהו בקירור**
אני ממליצה להגיש לצד סלט רענן של ירקות ועלים
בתיאבון!