לחם קינואה
לחם קינואה ( ללא גלוטן וטבעוני)
1 כוס קינואה לאחר השריה של לילה ובישול.
איך מבשלים קינואה? הסתכלו בחוברת במתכוני קינואה.
איזה סוג קינואה? עדיף רויאל שזו תערובת של קינואה משלושת הצבעים, אבל כל סוג יעשה את העבודה
חצי כוס גרעיני דלעת
חצי כוס גרעיני חמנייה
חצי כוס זרעי פשתן
חצי כוס שומשום מלא
רבע כוס צ’יה.
כף גדושה של מייפל או סילאן
4 כפות טחינה גולמית
רבע כוס מים
1 כף שמן זית
רבע כפית מלח
4 כפות קורנפלור
הוראות הכנה:
מבשלים את הקינואה ונותנים לה להתקרר בצד.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים בקערה מייפל, מים, טחינה, שמן זית ומלח. לאחר ערבוב הגון מוסיפים את הקורנפלור ובוחשים עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
בקערה מערבבים גרעיני דלעת, שומשום, חמנייה ופשתן. שומרים שליש בצד לציפוי הלחם בסוף ואת היתרה מוסיפים לקינואה. נוסיף גם את הצ'יה, שממנה לא נשמור בצד. מערבבים בעדינות, מוסיפים את התערובת הנוזלית ובוחשים היטב.
בתבנית אינגליש או בתבנית לחם משומנת היטב עם שמן זית, משטחים את התערובת ודוחסים אותה קלות. מרטיבים בעדינות עם מים בעזרת היד או עם מברשת את החלק העליון של הלחם ומפזרים עליו את תערובת הגרעינים ששמרנו בצד. המים עוזרים לגרעינים להדבק.
אופים ב-170 מעלות 50-45 דקות.
חשוב לתת ללחם להצטנן לפני שפורסים אותו.
נשמר עד 4 ימים בכלי סגור במקרר אפשר גם לפרוס ולהקפיא.