קפקייקס אפונה ללא גלוטן וטבעוני
קפקייקס אפונה ללא גלוטן וטבעוני
מצרכים:
חצי כוס קמח עדשים כתומות
חצי כוס קמח חומוס
כוס אפונה סנפרוסט
כוס מים פושרים
2 בצלים בינוניים
תבלינים: שום, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה
עשבי תיבול: כוס של שמיר, כוסברה או פטרוזיליה ,שטוף וקצוץ בינוני
הוראות הכנה:
לחמם תנור ל 160 מעלות.
במחבת עם מעט שמן זית להקפיץ עד הזהבה את הבצל כשהוא פרוס לרצועת או לקוביות.
בקערה לערבב היטב את קמח החומוס עם קמח העדשים וכוס המים הפושרים עד לקבלת לבלילה חלקה מגושים.
לבלילה נוסיף את הבצל המוזהב
וכוס אפונת סנפרוסט שיצאה מהמקפיא והופשרה בכוס עם מים חמים למשך 2 דקות. מסננים מהמים ומוסיפים לקערה עם הבלילה.
מוסיפים גם את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
מתבלים: כפית שטוחה של מלח, פלפל, 3-2 שיני שום כתושות, פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם.
מערבבים הכול.
מכינים תבנית קפקייקס משומנת מעט בשמן זית .
בכל גומחה ממלאים מהבלילה עד הקצה העליון.
אופים 25-20 דקות תלוי בעוצמת התנור, עד שהקיסם יוצא יבש.
שדרוגים: לשלב גם ברוקולי קפוא.
טחינה (מהולה במים, לימון, שום ושמיר) תהיה תוספת מבורכת לצד המאפים.
כדאי להוסיף סלט ירקות מפנק ויש ארוחה מושלמת.
בתיאבון!