מתוק בלשון, הסוכר במזון

בוקר יום ראשון. אמא מעירה את יותם לתיכון ושואלת אותו : “ממי. איזה קורנפלקס אתה רוצה לארוחת בוקר? “

ואז ליד הקורנפלקס ,שכמובן הגיע עם חלב היא מוזגת לו כוס מיץ תפוזים.

יותם, תלמיד בכיתה י’, הולך ליום לימודים עם בגט וחביתה.

במזנון של בית הספר הוא קונה בהפסקה קוקה קולה וסוכריה קטנה.

הוא מגיע הביתה ואוכל קערה של פסטה עם גבינה

אחר צוהריים, מול משחק במחשב, איזה שקית צ’יפס קטנה…..והופ הגיע ערב

קופצים עם חברים לפיצרייה בשכונה או שאמא מכינה מלווח  או בורקס לארוחה.

נשמע מוכר?

מגיפת ההשמנה היא עולמית ואחריה מגיעה בצעדי ענק מחלת הסוכרת.

בואו נבין למה זה קורה?

הגוף שלנו חי על סוכר.  זה הדלק שלו. הוא אוהב אותו והוא צריך אותו.  אז איפה הבעיה?

כשאנחנו נותנים לו יותר מדי ממנו…….

הגוף מתרגם פחמימות, עמילנים וסוכרים לסוכר זמין לשימוש=אנרגיה.

למשל, אכלתם פסטה הגוף מתרגם לסוכר.   אכלתם אורז הגוף מתרגם לסוכר. אכלתם יוגורט הגוף מתרגם לסוכר….

גם אם אתם אוכלים לחם שיפון/מלא/כוסמין ולא לחם לבן פשוט, עדיין הגוף מתרגם את הלחם לסוכר. (הסיבים, המינרלים והוויטמינים שמצויים בקמחי האיכות נפלאים וללא ספק עדיפים מהקמח הלבן הפשוט אך עדיין עבור הגוף זה אנרגיה=סוכר)

צריכת סוכר ממוצעת לאדם בוגר אמורה להיות, לפי ארגון בריאות העולמי עד 10 כפיות סוכר ליום.

בפועל אנחנו צורכים כפול ויותר!

בנוסף לעובדה שאנחנו אוכלים מזון שמכיל סוכר או פחמימות, לא משנה אם זה סוכר טבעי (פירות, דבש…), או לא טבעי (סוכרים וממתיקים למיניהם), פחמימות טבעיות (תפו”א, שורשים, דגנים…) או לא טבעיות (לחם, מאפים, פסטות…),

מוסיפים לנו במזון סוכר בכמויות עצומות.

התעשייה דואגת שבלוטות הטעם שלנו יאהבו את המזון ואף יתמכרו לו וירצו עוד ועוד.

אם תסתכלו במרכיבים של המזונות השונים שאתם רוכשים, תראו שמוסיפים סוכר לקטשופ, ליוגורט, לסילאן ועוד….כשבהחלט אפשר בלי.

הסבר קריאת תווית מזון:

תסתכלו כמה פחמימה מכיל אותו מזון

הגוף מתרגם את הפחמימה כך:       5 גרם פחמימה זה  1 כפית סוכר

למשל: אתם אוכלים יוגורט טבעי , אין בו תוספת סוכר. יש בו 10 גרם פחמימה כלומר הגוף מתרגם את הפחמימה ל 2 כפיות סוכר…..

זוכרים את יותם? הוא אכל קערת קורנפלקס  עם חלב לארוחת בוקר- 7 כפיות סוכר

שתה כוס מיץ תפוזים – 8 כפיות סוכר

כריך לבית ספר עם חביתה- כול פרוסת לחם ממוצע של כפית סוכר

פחית קולה בבית ספר  -10 כפיות סוכר

וכן הלאה..   עוד בטרם יותם חזר הביתה לאכול ארוחת צהריים הוא צרך כבר 27 כפיות סוכר.  חצי יום 27 כפיות!

תארו לכם כמה סוכר יותם צורך ביום ממוצע שלו?

ומה אתכם?

המלצתי הראשונה והעיקרית היא לאכול כמה שפחות מזון מעובד! 

לאנשים בריאים אמליץ  לפתוח את הבוקר בפרי.  נכון זה סוכר אבל סוכר מן הטבע ולא סוכר מעובד. והרי אמרנו שהגוף והמוח עובדים על סוכר אז בואו נעיר אותו עם סוכר איכותי.

עד הצוהריים לאכול 3-2 פירות.

צהריים לאכול ארוחה איכותית שמלווה בירקות!   לפחות חצי צלחת ירקות חיים/מאודים וכו’…

אחר צהריים ממתק של פרי/ארטיק טבעי/קינוח בריא שאתם מכינים (מוזמנים להסתכל במתוקים בריאים)

ארוחת ערב חביתה/טורטייה עם אבוקדו וביצה/טונה/דייסה/מרק וכל רעיון אחר ביתי וטעים.

תסתכלו על מרכיבי המוצרים שאתם רוכשים. 

חשוב לציין, פחמימות הן דבר חשוב וחיוני לגוף ואין להימנע מהן.

מה שאני ממליצה זה לשים לב לכמות הפחמימות הנצרכת ליום וכמות הסוכר הנוסף לפחמימות ,למשל קפה עם כפית סוכר או מזון מעובד שמכיל תוספת סוכר.

שימו ♥

רוצים אתגר שילמד אתכם על התזונה שלכם? תנסו לחשב כמה סוכר אתם צורכים ליום.   תופתעו…….

הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל ראשונים מתכונים חדשים וכתבות בריאות מעניינות? הירשמו לניוזלטר שלי

אני מסכים/ה לרישום פרטיי במאגר מידע
Holler Box
דילוג לתוכן